Важни съвети за забременяване

Ето петнадесет важни съвета за бързо забременяване:

  1. Определете вашето време на овулация – узряването на женската яйцеклетка – зигота. Панирайте сексуалния контакт точно в това време. Причината е, че яйцеклетката, когато узрее може да бъде оплодена само в продължение на 24 часа, докато сперматозоидите остават активни за доста по-дълъг период от четиридесет и осем до седемдесет часа.

Определянето на овулацията става чрез измерване на базалната температура, която започва да се променя около седемдесет и два часа преди настъпването овулацията. По време на овулация, базалната температура се повишава малко над тридесет и седем градуса.

2. За успешно забременяване трябва и двамата да бъдат спокойни. Стресът има значително негативно влияние в репродуктивния процес.

3.Важно е също така и качеството на спермата. Поради тази причина не трябва да имате много чести сексуални контакти, защото спермата няма да бъде толкова концентрирана. Най-добрият вариант е полов акт през два дни, като трябва да внимавате да не пропуснете двадесет и четири часовият период на овулация.

4.Качеството на живот също е изключително важен фактор за успешно забременяване. В това число влизат вашето телесно тегло, диетите които спазвате, физическата ви годност и физическата ви активност, качеството на храната, която приемате, качеството на вашият сън. Тези фактори са важни по отношение и на двамата партньори. Нужно е да се контролира телесното тегло, да се следва едно балансирано хранене, активен начин на живот без излишни преумори и претоварвания.

5. Особено предупреждение отправяме към жените за контрола на теглото и техните телесни мазнини. За тези, които имат излишни килограми е необходимо да минат на неагресивна диета до постигане на желания резултат. А, за онези дами, които спортуват за поддържане на тяхната добра форма или пък извършват доста натоварени физически тренировки е важно да внимават в никакъв случай да не се претоварват. Нужно е да преминат към режим на по-леки тренировки.

6. Внимавайте с приема на хранителни добавки, медикаментите за тонус, които приемате, бързото хранене и алкохолът, защото те могат да предизвикат хормонален дисбаланс и да възпрепятстват успешното забременяване.

7. Прибавете във вашето меню подходящи протеини, минерали и витамини, които ще помогнат за успешно забременяване.

Учените са открили, че черешите увеличават шансовете за бременност. Например можете да прибавяте по малко черешово сладко към вашата чаша с прясно мляко, към купичка кисело мляко или към чая, който пиете.

8. Приемайте възможно най-много витамин С, защото той допринася за изтъняване на цервикалната слуз и насърчаване подвижността на сперматозоидите. Важен е приемът на достатъчно количество вода, тъй като консумацията на течности има косвено влияние върху концентрацията и качеството на цервикалната слуз. За тази цел приемайте възможно най-много плодове богати на витамин С, който изключително много се съдържа в есктрактът от гроздови семки.

9. Кофеинът и никотинът значително намаляват вашите шансове за успешно забременяване. Затова се въздържайте или най-добре спрете консумацията на кафе, кофеиносъдържащи храни и напитки, както и тютюнопушенето.

10. Билката Женшен е сред най-добрите ви приятели, в процеса на вашето забременяване. Тя влияе положително за правилното поддържане на хормоналния баланс в менструалния цикъл и овулацията при жените и увеличава количеството и качеството на спермата при мъжете. Затова и двамата партньори трябва да приемат билката под най-различни форми: чай, тинктура или капсули.

11. Жените, които желаят да забременеят задължително да включват в своето дневно меню храни богати на желязо и храни, които имат нисък гликемичен индекс като овесени ядки, трици, кафяв ориз и черен хляб.

12. При терапия на безплодие в дневното меню е необходимо да бъдат включени листни зеленчуци като спанак и магданоз. Също така различни видове боб, кайсии и стафиди.

13. Цинкът помага за производството на сперма. Затова е добре мъжът да консумира храни богати на това вещество.

14. Не се препоръчват горещите душове и носенето на стегнато бельо за мъжете, за да се избегне прегряване или притискане на тестисите.

15. Най-добрите пози по време на акт са тези, в които мъжът е отгоре. Така сперматозоидите по-лесно ще достигнат навътре до оплодената яйцеклетка.

(lechitel.net)

Чай Лактеса
За чай за увеличаване и поддържане на кърмата, Чай за отслабване, Чай за детоксикация, Чай за сваляне на високо кръвно... ЛАКТЕСА, може да попитате и във фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/lactessa/

2500 българи излекувани от хепатит С за 2 г. и срещу 80 млн. лева

Само за 2 години – през 2017 и 2018 г., 2510 българи с хепатит С са били лекувани с революционната безинтерферонова терапия. За тяхното...

6-килограмов тумор от бедрото на мъж отстраниха във ВМА

6-килограмов тумор от бедрото на 64-годишен пациент отстрани екип от специалисти на Военномедицинска академия (ВМА). Рядката и сложна операция, продължила 3 часа, бе извършена...

Кърма според нуждите? Чудото на природата!

Силата на майчиното мляко Поредното доказателство, че майчиното тяло произвежда кърма според нуждите на бебето. На снимката може да видите кърма, която е изцедена от...

Малък български търговец е замесен в първия случай на фалшифициране на лекарство

Малък български търговец е замесен в първия случай на фалшифициране на лекарства за онкоболни три месеца след старта на системата за верификация. Четири опаковки от едно лекарство са...

Кърмене: Фенугрик (сминдух) при кърмене и недостиг на кърма

Как да увеличим кърмата   Семената на сминдуха или наричан още фенугрик съдържат вещества, които провокират хормоните отговорни за количеството кърма, което майката произвежда. Фенугрик (сминдух) при...

Защо дебелеем на корем? И как да постигнем отслабване на корема?

Как отслабнем в корема? Първо няколко причини за надебеляването на корем! Знаете ли, че една от основните причини за увеличаването на обиколката на корема е...