Важни съвети за забременяване

Ето петнадесет важни съвета за бързо забременяване:

  1. Определете вашето време на овулация – узряването на женската яйцеклетка – зигота. Панирайте сексуалния контакт точно в това време. Причината е, че яйцеклетката, когато узрее може да бъде оплодена само в продължение на 24 часа, докато сперматозоидите остават активни за доста по-дълъг период от четиридесет и осем до седемдесет часа.

Определянето на овулацията става чрез измерване на базалната температура, която започва да се променя около седемдесет и два часа преди настъпването овулацията. По време на овулация, базалната температура се повишава малко над тридесет и седем градуса.

2. За успешно забременяване трябва и двамата да бъдат спокойни. Стресът има значително негативно влияние в репродуктивния процес.

3.Важно е също така и качеството на спермата. Поради тази причина не трябва да имате много чести сексуални контакти, защото спермата няма да бъде толкова концентрирана. Най-добрият вариант е полов акт през два дни, като трябва да внимавате да не пропуснете двадесет и четири часовият период на овулация.

4.Качеството на живот също е изключително важен фактор за успешно забременяване. В това число влизат вашето телесно тегло, диетите които спазвате, физическата ви годност и физическата ви активност, качеството на храната, която приемате, качеството на вашият сън. Тези фактори са важни по отношение и на двамата партньори. Нужно е да се контролира телесното тегло, да се следва едно балансирано хранене, активен начин на живот без излишни преумори и претоварвания.

5. Особено предупреждение отправяме към жените за контрола на теглото и техните телесни мазнини. За тези, които имат излишни килограми е необходимо да минат на неагресивна диета до постигане на желания резултат. А, за онези дами, които спортуват за поддържане на тяхната добра форма или пък извършват доста натоварени физически тренировки е важно да внимават в никакъв случай да не се претоварват. Нужно е да преминат към режим на по-леки тренировки.

6. Внимавайте с приема на хранителни добавки, медикаментите за тонус, които приемате, бързото хранене и алкохолът, защото те могат да предизвикат хормонален дисбаланс и да възпрепятстват успешното забременяване.

7. Прибавете във вашето меню подходящи протеини, минерали и витамини, които ще помогнат за успешно забременяване.

Учените са открили, че черешите увеличават шансовете за бременност. Например можете да прибавяте по малко черешово сладко към вашата чаша с прясно мляко, към купичка кисело мляко или към чая, който пиете.

8. Приемайте възможно най-много витамин С, защото той допринася за изтъняване на цервикалната слуз и насърчаване подвижността на сперматозоидите. Важен е приемът на достатъчно количество вода, тъй като консумацията на течности има косвено влияние върху концентрацията и качеството на цервикалната слуз. За тази цел приемайте възможно най-много плодове богати на витамин С, който изключително много се съдържа в есктрактът от гроздови семки.

9. Кофеинът и никотинът значително намаляват вашите шансове за успешно забременяване. Затова се въздържайте или най-добре спрете консумацията на кафе, кофеиносъдържащи храни и напитки, както и тютюнопушенето.

10. Билката Женшен е сред най-добрите ви приятели, в процеса на вашето забременяване. Тя влияе положително за правилното поддържане на хормоналния баланс в менструалния цикъл и овулацията при жените и увеличава количеството и качеството на спермата при мъжете. Затова и двамата партньори трябва да приемат билката под най-различни форми: чай, тинктура или капсули.

11. Жените, които желаят да забременеят задължително да включват в своето дневно меню храни богати на желязо и храни, които имат нисък гликемичен индекс като овесени ядки, трици, кафяв ориз и черен хляб.

12. При терапия на безплодие в дневното меню е необходимо да бъдат включени листни зеленчуци като спанак и магданоз. Също така различни видове боб, кайсии и стафиди.

13. Цинкът помага за производството на сперма. Затова е добре мъжът да консумира храни богати на това вещество.

14. Не се препоръчват горещите душове и носенето на стегнато бельо за мъжете, за да се избегне прегряване или притискане на тестисите.

15. Най-добрите пози по време на акт са тези, в които мъжът е отгоре. Така сперматозоидите по-лесно ще достигнат навътре до оплодената яйцеклетка.

(lechitel.net)

About Author /

ЛАКТЕСА е бутикова марка функционален чай за подпомагане на желани процеси: чай за увеличаване и поддържане на кърмата, Чай за отслабване, Чай за детоксикация, Чай за поддържане на имунната система. Чай за сваляне на високо кръвно Потърсете ни във фейсбук страницата https://www.facebook.com/lactessa/ --->>> Купете на промоция още сега https://lactessa.com/promotsii-laktesa

Start typing and press Enter to search