Кърмене: Рецепта за увеличаване на кърмата

Необходими билки:

сминдух – 30 гр;

резене – 30 гр;

анасон – 20 гр;

копър – 20 гр;

вода – 500 мл;

Начин на приготвяне:

Дозирайте правилно билките по дадените грамажи в рецептата. Счукайте ги  хаванче, защото ако ги смелите с кафемелачка може да станат прекалено ситни, което не е препоръчително. Две – три чаени лъжички от получената билкова смес се заливат с вряла вода и се запарват под капак докато запарката не достигне стайна температура.  След това прецеждате. Полученият чай се изпива за един ден на два или три пъти. Това ще помогне за увеличаване на кърмата, както и ще повлияе добре на храносмилателната система.

Рецептата за увеличаване на кърмата е от книгата на Мария Валентина Стоянова – “Магията на билките”

Ако не ви се занимава с намирането и купуването на билките, както и със самото приготвяне ние имаме готово решение дори с повече билки и дозирани филтърни пакетчета, за по-лесно приготвяне и измиване на съдовете след това. Предлагаме 2 вида чай за увеличаване на кърмата – със сминдух, който е по-силен и без сминдух, който е подходящ за майки, които нямат хормонални проблеми.

Повече да съставките и приготвянето на лакгогонните чайове вижте тук:

Лактеса класик за увеличаване на кърмата

Лактеса плюс за увеличаване на кърмата

Вижте и отзиви от майки, които са си помогнали за увеличаване на кърмата с лакгогонен чай Лактеса https://lactessa.com/otzivi-za-laktesa