Препоръки при кърмаческа стачка

Какво да направя при кърмаческа стачка

  1. В период на кърмаческа стачка се опитайте да кърмите докато бебето е сънливо или заспало.
  2. Кърмете в тиха и затъмнена стая, за да не се разсейва детето. Когато започнат да опознават света, те са много любопитни и се разсейват. Може да ползвате гердан за кърмещи майки, който привлича вниманието на детето в посока гърдите и то не се разсейва в други посоки. Спрете радиото и телевизора.
  3. Променете позата на кърмене.
  4. Кърмете в движение, докато се разхождате из стаята.
  5. Посетете педиатър, за да установите или изключите физически причини – инфекция на ухо, запушено носле… и за да вземете нужните лекарства, ако се налага.
  6. Колкото ви позволява времето, контакт кожа в кожа е един отличен метод за преодоляване на кърмаческа стачка. Спете голи, прегръщайте се голи, помагайте си със слинг или кенгуру.
  7. Временно спрете храни като шоколад, зеле, броколи, карфиол, кафе или пикантна храна, които може да дразнят бебето.
  8. Спортуването води до отделяне на млечна киселина, която преминава в млякото. Ако не искате да се откажете от спорта, то кърмене преди тренировка или два часа след нея.
  9. Хранете бебето с лъжичка, малка чашка, капкомер, спринцовка с мек накрайник и в краен случай използвайте шише, за да е по-лесно връщането на гърда.

Рано или късно ще успеете да преодолеете кърмаческата стачка и да възстановите кърменето. Но ако това не се случи въпреки всички ваши усилия и търпение, то не се осъждайте за това. Важното е да запазите храненето на бебето да е с кърма. Затова изцеждате се възможно най-дълъг период от време. Ако е нужно подпомагайте лактацията с билков чай за увеличаване на кърмата. Сертифицирани консултанти по кърмене  и акушери препоръчват новият билков чай Лактеса, разработен по специална формула и дозиран предварително във филтърни пакетчета, за удобство на майката. Може да го закупите само онлай от ТУК

Прочетете още:

Признаци за кърмаческа стачка https://lactessa.com/problem-s-karmeneto-izvednazh-bebeto-ne-iska-da-suche-karmacheska-stachka/

Причини за кърмаческа стачка https://lactessa.com/prichini-za-karmacheska-stachka/

Как да се справя с кърмаческа стачка?

- реклама -