Министър Кирил Ананиев: С бюджета за 2020 година даваме устойчивост на допълнителния ресурс за здравеопазването

С бюджета за 2020 година ние даваме устойчивост на допълнителния ресурс, който беше отпуснат от правителството през настоящата година. Това каза министърът на образованието Кирил Ананиев на брифинг в Министерски съвет, след срещата с протестиращите медицински сестри. „Тоест това не са еднократни разходи, ние ще ги предвидим целогодишно, за да могат те да бъдат също една от основните части, които ще доведат до увеличаване на парите в болниците и съответно увеличаване на разходите за персонал“, подчерта министърът.

„Аз като принципал на една голяма болниците – това са областните болници и държавните болници, имам право на определени указания, които трябва да бъдат изпълнявани и ще търся висока отговорност от директорите и от управителните лица на болниците, ако те нарушават тези съотношения. Освен това ще подсиля и хората от министерството на здравеопазването, които да участват в тези бордове и да наблюдават пряко както на нещата, които ще предложим в националния рамков договор, така и вътрешната организация по формирането и изразходването на разходите за персонал,” добави още министър Ананиев.

Материалът Министър Кирил Ананиев: С бюджета за 2020 година даваме устойчивост на допълнителния ресурс за здравеопазването е публикуван за пръв път на Zdravenews.eu.