Медицински сестри от цялата страна протестират пред Министерския съвет заради лошото състояние на сектор „Здравеопазване“

Медицински сестри от различни области на страната протестират пред сградата на Министерския съвет. За пореден път те изразяват недоволството си от състоянието на сектор „Здравеопазване“. Техните искания са свързани с увеличение на месечните им възнагражденията и преустройство на статута на лечебните заведения. Медиците са против болниците да имат функциите на търговския дружества. Протестът в столицата е национален. В него участват медицински работници от Хасково, Сливен, Враца, Бургас, Търговище, Велико Търново, Пазарджик. При тях е и омбудсманът Мая Манолова. Протестиращите заявиха, че нейната институция е единствената, която е загрижена за работещите в здравеопазването у нас. Омбудсманът от своя страна отговори, че ще подкрепя исканията на протестиращите, докато те не бъдат изпълнени.

Материалът Медицински сестри от цялата страна протестират пред Министерския съвет заради лошото състояние на сектор „Здравеопазване“ е публикуван за пръв път на Zdravenews.eu.

- реклама -