Курс за родители на недоносени бебета

Всички знаем как започва една бременност – положителен тест, трепетно очакване, мечти, планове, подготовка, но за някои родители финала идва по-рано от други, и завършва с определен престой в неонатологично отделение. Докато детето е в отделението за много родители времето сякаш е спряло, сърцата им живеят някъде далеч – там при детето, което се бори за живот.  Когато малкото човече се стабилизира, диша самостоятелно и започне стабилно да наддава вече си отдъхват. Започва се трескаво пазаруване, планиране и подготовка. Ако и Вие сте родител на недоносено дете, което предстои скоро да бъде изписано, но не се чувствате подготвени за момента, когато вече всички ще сте у дома, то тогава този курс е точно за Вас!

Нашия практически курс  Ви помага да разберете всичко от памперсите до развитието на детския мозък. С курс, който Ви дава увереност и Ви подготвя за реалността на родителството! Всичко, което бихте искали да знаете за отглеждането на бебето в двудневен общо 12 часов курс. При нас ще научите практически бебешки умения като успокояване, приспиване, оригване, смяна на памперси, преобличане, кърмене, хранене с шише, къпане, ще говорим как се избират важните мебели и аксесоари за бебето, но няма да слушате рекламни презентации. Разполагаме с продукти и аксесоари на водещите фирми производители, които всички сами ще разгледате и разбира се тествате, за да можете да направите най-правилния за Вас избор. Ще се учите да оказвате първа помощ на вашето бебе в различни ситуации – незаменимо умение, което всеки родител трябва да притежава.  В нашия курс, разработен от медицински професионалисти получавате:

  • Практически умения – разполагаме с 8 анатомично коректни специализирани кукли- недоносени бебета, на които ще упражнявате къпане, смяна на памперс, преобличане, оригване и др.
  • Изпитани родителски трикове – за да имате увереност от самото начало
  • Насоки за пазаруване – за да знаете какво наистина ви трябва от морето на бебешките стоки
  • Обезопасяване и подреждане на дома – за избягване на евентуални инциденти
  • Подготовка при проблеми – за да знаете как да различите кое е нормално и при кое трябва да се обърне внимание ( от Вас, от консултант по кърмене или от педиатър), като например дали бебето се храни добре? Има ли достатъчно кърма? Различни здравословни проблеми при бебето? И много други
  • Ще се научите да давате първа помощ на Вашето бебе

С помощта на този курс ще се чувствате вдъхновени и уверени в очакване на новия член от семейството. Вече ще знаете как да подготвите себе си, дома си и обкръжението си за бебето.

Програма:

Ден 1

9:00 – 10:00 Коригирана и календарна възраст – коя кога, и защо се ползва. Режими на отглеждане. Разходки и каляване

10:00 – 12:00 Кърмене на недоносено – основи, проблеми и решения. Увеличаване на кърмата

Тук правим голяма почивка, за да може родителите да отидат до болницата и да получат сведения за бебето / бебетата, да отидат на посещение, да го/ги нахранят и да се върнат. При желание на участниците графика търпи промени.

15:30 – 17:30 Къпане, масаж, обличане, смяна на памперс

17:30 – 18:00 Игри и занимания, които стимулират уменията, внимание, общуване, говорене, подходяща двигателна активност

18:00 – 18:30 Ваксиниране на недоносено бебе – кога и при какви условия

Ден 2

9:00 – 10:00 Хранене с шише, оригване. Правилно замразяване и размразяване на кърма, приготвяне на мляко за кърмачета.

10:00 – 11:00 Грижа за дрехите и аксесоарите на бебето. Правилно миене и стерилизация на шишета, биберони, помпи, силиконови зърна и др.

11:00 – 11:30 Как да познаем коликите и какво можем да направим

11:30 – 12:00 Успокояване на неспокойно бебе.

Голяма почивка, за да може родителите да отидат до болницата и да получат сведения за бебето / бебетата, да отидат на посещение, да го/ги нахранят и да се върнат.

15:30 – 16:30 Приспиване, приучаване към режим ден/нощ след престой в детско отделение, температура на стаята, нива на осветеност. Позициониране на бебето в леглото.

16:30 – 17:00 Безопасно превозване на недоносено бебе. Какво е „Car seat test“ и защо е важен? Ограничения за пътуване със самолет – за кои недоносени деца и до каква възраст?

17:00 – 17:30 Обезопасяване на дома

17:30 – 18:00 Първа помощ за бебето и малкото дете – висока температура, задавяне, изгаряне, ухапване от насекоми, дехидратация, токов удар, натравяне, травми

18:00 – 18:30 Необходими покупки

Курсът се провежда при наличие на 2 до 4 двойки, за да можем да имаме индивидуален подход според нуждите на участниците. Присъствието на таткото не е задължително, но е препоръчително и безплатно. Курса включва и въведение в медицинската терминология, но на разбираем език. Графика може да търпи промени спрямо режима на свиждане и сведения на отделението, в което е Вашето бебе / бебета. Стараем се да сме максимално гъвкави, за да сме от полза на новите родители. Цена на курса 159 лв

Записване на тел. 0879 45 66 14

http://fomadez.org

Чай Лактеса
За чай за увеличаване и поддържане на кърмата, Чай за отслабване, Чай за детоксикация, Чай за сваляне на високо кръвно... ЛАКТЕСА, може да попитате и във фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/lactessa/

Related Posts

ПОПИТАЙ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

44,076FansLike

КЪРМЕНЕ