Кърмене и отслабване: Може ли кърмеща майка да пие билкови продукти за отслабване?

Това, което започва да вълнува майките 1 – 2 месеца след раждането е, как може да свали килограми. Хормоните са в други порядки, тялото се нуждае от пречистване и възстановяване. Но! Преди да помислите за външният вид има още един важен първи етап от началото на новият живот и това е кърменето. Важно е за здравето на бебето, дори за цял живот. Ако имате притеснения за количеството на кърмата, то може да си помогнете с билков чай Лактеса за увеличаване на кърмата. Ще ви излезе и по-евтино да храните бебето с кърма, отколкото да купувате адаптирани млека. Но най-важното е, че е единствената здравословна храна за новороденото.

Да, външният вид на мама също е важен поради много причини. От здравословни до емоционални. Самочувствието на всяка майка е важно, за да бъде спокойна и щастлива.

Билковите продукти не са безопасни по принцип, а на билковите продукти за отслабване, трябва много прецизно да се проучи съдържанието преди да се вземе решение. Голяма част от тях съдържат ефедра и поради това не се препоръчват не само за кърмеща майка, а изобщо. Ефедрата се използва за лечение на астма, а може да предизвика съдови проблеми, че дори и смърт.

Избягвайте и продуктите за отслабване, които съдържат женшен, кофеин и други стимуланти. Те влияят на съня не само на майката, а и на кърменото бебе. Много от тях могат да са опасни за здравето.

За кърмещи майки е абсолютно противопоказно продукти за отслабване съдържащи 5-хидрокситриптофан и цитрин. 5-хидрокситриптофан повлиява на лактацията и на неврологичното развитие на бебето, а цитрин потиска продукцията на холестерола и съответно синтеза на стероидните хормони.

Повечето билкови продукти с лаксативен ефект, съдържащи индийски живовляк, ленено семе, обичайно са съвместими с кърменето, но съдържанието на сена/майчин лист или зърнастец могат да разхлабят бебето, ако съдържанието на билката е в голямо количество. А продуктите с алое вера за вътрешна употреба не са за кърмещи майки.

Разбира се има значение, колко е голямо кърмачето и колко често кърмите. Но към билковите продукти трябва да се подхожда прецизно и да се чете съдържанието подробно. Особено през първите месеци на бебето, когато то разчита на кърмата като основен източник на енергия.

Източникът на полезната информация е от сайта podkrepazakarmene.com.

 

Но не забравяйте, че работещата формула за отслабване е съчетаването на спорт, хранителен режим и билков продукт за детоксикация, който ще помогне по-бързо да пречисти организма от токсини, за да се регулира метаболизма и тялото само да се възстанови до здравословните килограми. Понякога това отнема повече време, защото метаболизмът се адаптира и трябва да му покажем, че не тези килограми са подходящите.  За да няма йо-йо ефект трябва да накараме тялото само да изхвърли излишните килограми.  Ако свалим само със спорт,  спрем ли да тренираме килограмите ще се върнат, ако е постигнато  с диета – килограмите ще се върнат… Агресивните методи за сваляне на килограми не са трайни за съжаление. Трябва да изготвите индивидуален и адаптиран метод, подходящ за вашия живот и тяло, който може да бъде ежедневие за постоянно.

Например, хранете се когато и колкото искате, но намалете това, от което сте забелязали, че качвате – някои качват килограми от мазни храни, други от рафинирани, трети от животински, четвърти от въглехидрати, а също и от алкохол… А всички качваме от захар и вредни храни като чипс, фаст фуд и т.н. Въведете в живота си движение – разходки, упражнения, йога… ако обичате да спортувате и любим спорт, но физическото ви натоварване да е такова, каквото ви е приятно.

И най-важното – изчистете тялото си от токсини. Има билкови продукти за детоксикация. Подберете подходящият за вас, като внимателно прочетете съдържанието, начинът на употреба и указанията.  Има агресивни билкови детокс  програми за по 14 дни или месец. Те са по-тежки за прилагане, не само заради многото условности, какво да се яде и пие по време на прилагането, а и защото детоксикация за толкова кратко време причинява странични ефекти като главоболие, отпадналост, виене на свят и други физически неразположения, дори и високо кръвно.  Но има специалисти, които смятат, че детоксикацията трябва да е бавен процес, за да се избегнат тези неразположения и стресирането на тялото. Лактеса предлага билков чай „26 билки“, който е точно такъв продукт за детоксикация с ефект отслабване, който не е агресивен, но трябва да се приема от 3 до 6 месеца в зависимост от индивидуалното състояние.  Той пречиства и възстановява организма и затова е подходящ за след раждане, но  е препоръчително да се пие след отбиване на бебето. Чаят се пие като безалкохолна напитка според предпочитанията – студен или топъл, а билките  са взаимодопълващи се и дозирани по подходящ начин, за да не причиняват стрес на тялото, но  да му помогнат да се възстанови до здравословно състояние.  „26 билки“ не съдържа сена/майчин лист. Билката с лаксативен ефект е зърнастец, но тя е в минимално количество, за да не действа агресивно и по никакъв начин да не причинява ежедневни неудобства. Повече за „26 билки“ прочете сайта.

“26 билки” не се препоръчва при бременност и кърмене. Пречистете тялото си след отбиваве на бебето.

Докато кърмите (а и не само) купувайте билкови продукти, които са на таблетки, гранули  или капсули, защото при тях има допълнителни вещества, които са вредни за кърмените бебета, а и за майката. Най-добре е да купувате насипен чай или за по-лесно и бързо приготвяне – на филтърни пакетчета, защото често в насипните чайове има повече дръжки, стебла и едри части от билката, за обем и тогава е нужно да се правят по-дълги запарки от 30 и повече минути, за да се извлече нужното вещество.  За по-ситно смлените билки, които са дозирани във филтърни пакетчета е нужно около 10 минути, за да се извлекат нужните съставки, а и в тях много по-лесно се съхраняват семена и билки. Докато в насипните чайове, поради това, че семената са много дребни, те остават на дъното на опаковката или дори и да размесвате пак не е сигурно, колко семена, например от копър или анасон сте успяли да сложите в чая.

- реклама -