КЪРМЕНЕ: Какво да правя, когато бебето заспива докато суче?

Бебето заспа докато суче. Какво да правя? Да събудя ли бебето, когато е заспало по време на кърмене? Как да събудя бебето? Заспа докато го кърмя.

Умиляваме се, когато бебето заспи по време на кърмене. Често се случва. Почти няма бебе, което да не заспива така. Това не е признак на проблем, но не е добро решение да оставите бебето да спи по време на кърмене.

Заспиване на бебето по време на кърмене се наблюдава най-често през първия месец. Но е важно, то да бъде накарано да суче поне 10 минути.

Как да събудя бебето? Заспа по време на кърмене.

Леко масажирайте висулката на ушенцето, ръчичката или ходилцето. Не го галете, а масажирайте крачето, почесвайте, сякаш го е ухапало комарче. То ще се събуди, но ще продължи да суче, но в никакъв случай не трябва да му причинявате болково усещане, така че да заплаче.

Гердан за кърмене и бебеносене

Може да поръчате герданът за кърмене от Лактеса

Много малките бебета заспиват лесно на гърда. Но много скоро бъдете готови, не само че няма да заспива, а и ще започне много лесно да се разсейва. Тогава трябва да измисляте методи да задържите вниманието му към сученето. за това помага кърменето в тиха, леко притъмнена стая, без никакви шумове. Често много добра работа върши и гердан за кърмене. Тези гердани за кърмеме и бебеносене е хубаво да бъдат многоцветни. Това привлича погледа и вниманието на бебето се концентрира в тях. То опознава цветовете и разликата/контрастът между тях го кара да се вглежда.

Какво да правя котаго бебето заспива в края на кърменето?

Когато се случи бебето да заспи в края на кърменето, трябва да го повдигнене леко, за да се оригне. Важно е да се случи като предпазна мярка да не повърне. Не го будете. Бавно го облегнете на рамото си, разхождайте се из стаята и леко го потупвайте по гърба. По този начин се масажира коремчето.

Това трябва да продължи около 15 минути. И ако през това време бебето не се оригне, поставете го да легне на една страна за 5 минути. След това го  повигнете отново. И ако не се оригне значи бебето не е поеломного въздух и почти няма опасност да повърне.

About Author /

ЛАКТЕСА е бутикова марка функционален чай за подпомагане на желани процеси: чай за увеличаване и поддържане на кърмата, Чай за отслабване, Чай за детоксикация, Чай за поддържане на имунната система. Чай за сваляне на високо кръвно Потърсете ни във фейсбук страницата https://www.facebook.com/lactessa/ --->>> Купете на промоция още сега https://lactessa.com/promotsii-laktesa

Start typing and press Enter to search