Съвети за безопасност при съхранение на кърма

Съхранение на кърма

Уницеф, Министерство на здравеопазването в България и Световната здравна организация, препоръчват през първите шест месеца бебетата да бъдат хранени само с майчина кърма. Чай Лактеса ще Ви помогне за безпроблемно кърмене!

 Съвети за безопасност при съхранение на кърма

Измивайте ръцете си, за да предотвратите нежеланото бактериално замърсяване.

Съхранявайте кърмата си на отделни порции от 60-120 мл, за да намалите похабяването й.

Поставете етикети на изцедената кърма, като отбележите датата и часа и използвайте най-напред порциите, които сте изцедили най-отдавна.

След размразяване вътре в хладилник, срокът за използване на размразената кърма е 24 часа.

След размразяване кърмата трябва да се използва или в противен случай се налага да я изхвърлите. Не се допуска повторно замразяване и/или съхранение  в хладилник.

Винаги изхвърляйте кърмата, която е останала след като бебето се е нахранило.

Не слагайте прясно изцедено мляко при вече замразено във фризер. Ако съхранявате кърма в хладилник, и искате да добавяте през същия ден, изцедете кърмата в стерилен контейнер и охладете за няколко минути под студена течаща вода, преди да я добавите. По този начин млякото може да се съхранява до 48 часа (от първото изцеждане), след което трябва да бъде използвано веднага или замразено за бъдеща употреба.

Пренасяйте изцедената кърма в термоизолираща чанта с охладител.

 Как да затоплим кърма

Най-добрият начин за затопляне на кърма е да поставите шишето в гореща вода не по-дълго от 15 минути. След като се затопли, разклатете, за да се уверите, че кърмата е затоплена равномерно. Подходящата температура за хранене с изцедена кърма е стайната температура.

Не се препоръчва да затопляте кърма в микровълновата фурна, тъй като микровълните могат да доведат до загуба на някои от полезните характеристики на кърмата.

Как да съхраняваме кърма

Свалете снимката в телефона си, за да ви е винаги под ръка.

Съхранение на кърма Лактеса

Как да увелича кърмата

About Author /

ЛАКТЕСА е бутикова марка функционален чай за подпомагане на желани процеси: чай за увеличаване и поддържане на кърмата, Чай за отслабване, Чай за детоксикация, Чай за поддържане на имунната система. Чай за сваляне на високо кръвно Потърсете ни във фейсбук страницата https://www.facebook.com/lactessa/ --->>> Купете на промоция още сега https://lactessa.com/promotsii-laktesa

Start typing and press Enter to search