Как да разбера има ли бебето къса юздичка?

Причини за къса юздичка

На първо място не трябва да се тревожите, ако бебето има къса юздичка. Лесно ще се справите с тази ситуация.

Често късата юздичка се предава по наследство. Така че вина нямате. Гените си казват думата. По-скоро трябва да обърнете внимание дали има и други проблеми, освен къса юздичка на езичето, защото е вероятно да има и къси юздимки на горната и долната устна или фимоза на пениса при момчетата.

Важно е да знаете, че късата юздичка на езика може да повлияе в по-късна възраст не само на правоговора, а и на зъбите. Езикът има значение върху развитието на челюстта. Спомага за правилното подреждане на зъбите. Ако проблемът къса юздичка на езика не бъде отстранен, по-късно може да възникнат ортодонтски и пародентални проблеми. Например, разстояние между долните зъби, а също е възможно и изкривяване.

Как да разбера има ли бебето къса юздичка?

  1. Затруднено кърмене. Детето е нервно, не се нахранва, не наддава или това се случва бавно.
  2. Майката има разранени зърна, тъй като бебето не засмуква правилно, когато суче.
  3. Може да се провери, като се сложи пръст в устата на бебето докато засуче. Ако всичко е нормално – езикът трябва да обхване добре долната част на пръста, а върхът на езика трябва да преминава над долните венци.
  4. Детето трябва да може да се изплези свободно, да изкарва лесно езика си. Когато има къса юздичка, върхът на езика, когато бебето се изплези придобива сърцевидна форма. Това може да проверите като се опитате да накарате бебето да ви имитира, като му се изплезите. Когато и то го направи, наблюдавайте връхчето на езика.
  5. В по-късна възраст, детето има правоговорни проблеми.
  6. Късата юздичка създава проблеми при преглъщане на хапчета.
  7. Късата юздичка може да доведе до проблеми с храносмилането.

Вижте още:

Какво е къса юздичка?

Какво да направя, ако бебето има къса юздичка?

Какво да направя, ако бебето има къса юздичка?

Какво да направя, ако бебето има къса юздичка?

About Author /

ЛАКТЕСА е бутикова марка функционален чай за подпомагане на желани процеси: чай за увеличаване и поддържане на кърмата, Чай за отслабване, Чай за детоксикация, Чай за поддържане на имунната система. Чай за сваляне на високо кръвно Потърсете ни във фейсбук страницата https://www.facebook.com/lactessa/ --->>> Купете на промоция още сега https://lactessa.com/promotsii-laktesa

Start typing and press Enter to search