Добра майка ли съм

ДОБРИТЕ МАЙКИ

Онзи ден се хванах, че мисля колко лоша майка съм, защото си изтървах нервите с децата. Това пък ме накара да се замисля какво правят и какво не правят добрите майки. Направих списък от неща, като имах предвид майките, които познавам. Получи се нещо изненадващо и вярно.

Добрите майки обичат децата си.

Добрите майки кърмят – шест дни, шест седмици, шест месеца или шест години, – защото знаят, че това е най-доброто, защото е естествено, защото имат подкрепа, защото могат, защото са положили усилия да могат, защото е по-лесно, защото всъщност си е само тяхна работа защо.

Добрите майки хранят с изкуствено мляко – рядко, от време на време или винаги, – защото се налага, защото го искат, защото нямат подкрепа, защото имат подкрепа, но въпреки това не успяват да кърмят, защото е по-лесно, защото всъщност си е само тяхна работа защо.

Добрите майки хранят техните деца с органична храна, защото могат да си го позволят, с пържени картофи, защото са сигурни, че децата ще ги ядат, и с каквото намерят в хладилника, защото нямат друг избор.

Добрите майки работят извън дома, защото трябва, защото искат, защото искат децата им да знаят, че жените могат да участват пълноценно в работещото общество, защото това е най-добрият избор за техните семейства.

Добрите майки си остават вкъщи с децата, защото трябва, защото искат, защото искат децата им да знаят, че жената има правото да нарича майчинството работа на пълен работен ден, без да се срамува и извинява за това, защото това е най-добрият избор за техните семейства.

Добрите майки пекат курабийки. Добрите майки не пекат курабийки. Добрите майки се опитват да опекат курабийки, но им се получава нещо неописуемо.

Добрите майки имат изрядни градини и безупречно чисти къщи. Добрите майки отглеждат купчини дрехи за пране и пластове прах.

Добрите майки никога не крещят на децата си. Добрите майки крещят на децата си и след това им се извиняват. Добрите майки крещят на децата си и след това не им се извиняват, защото от време на време хлапетата трябва да разбират, че са прекрачили границата, да му се не види!

Добрите майки знаят кога се нуждаят от почивка и си я осигуряват. Добрите майки знаят кога се нуждаят от почивка, но невинаги могат да я получат. Добрите майки понякога не разбират, че са уморени, и след това се укоряват, че са направили или казали неща, които не е трябвало, и то защото не са си починали, когато е било необходимо.

Добрите майки винаги са до децата си. Добрите майки понякога не успяват да са до децата си. Добрите майки се опитват да компенсират това, че са отсъствали.

Добрите майки се грижат за децата си. Добрите майки понякога не могат да се грижат за децата си. Добрите майки търсят помощ. Добрите майки невинаги получават помощ. Някои добри майки изоставят децата си, защото това е единственият възможен начин да се погрижат за тях.

Добрите майки допускат грешки. Добрите майки подкрепят другите майки, когато са направили грешка.Понякога добрите майки забравят да подкрепят другите майки, които са сгрешили.

Добрите майки си прощават една на друга.
Добрите майки се грижат една за друга.
Добрите майки се тревожат дали са добри майки.
Добрите майки обичат своите деца.

Не е от толкова голямо значение това, което правим или не правим, важни са любовта и намеренията зад нашите действия.

Повечето от нас често се питат как да станат добри майки. Понякога се нуждаем от напомняне, че вече сме такива.
Трябва също да си припомняме, че майките, които правят грешки или вземат решения, различни от нашите, или живеят различно от нас, са също добри майки.

Ако познавате добра майка, споделете този текст с нея. Всяка добра майка е уникална – тя също.

Сигурна съм, че ще я зарадвате.

Източник: cleverbook.net

Чай Лактеса
За чай за увеличаване и поддържане на кърмата, Чай за отслабване, Чай за детоксикация, Чай за сваляне на високо кръвно... ЛАКТЕСА, може да попитате и във фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/lactessa/

Просрочените задължения на болниците са намалели с над 30 млн. лв. за една година

За периода 31.03.2018 г. – 31.03.2019 г. просрочените задължения на лечебните заведения за болнична помощ с над 50 на сто държавно участие в капитала са намалели...

КАКВО КАЗВА МАМА И КАКВО ЧУВА ДЕТЕТО

Какво казва мама: - Не! Няма да ти купя сладолед! Какво чува детето: - Ако си поискаш още 264 пъти, ще ти купя два! Какво казва мама: - Изяш...

Облекчават процедурите за закупуване на лекарства за болни деца

Облекчаване на процедурите за закупуване на лекарства за болни деца, обеща здравният министър Кирил Ананиев след като 6-годишната Мария почина вчера от левкемия, а...

Новолуние, Пълнолуние и Екадаши за 2017 – дните за остлабване

Как да отслабна бързо? Пийте чай за отслабване 26 билки на Лактеса и спазвайте лунната диета и дните на Екадаши в месеца. Това са три...

Без да е лекар Ананиев поиска шанс да излекува здравеопазването

Без да е лекар министър Кирил Ананиев поиска шанс да излекува здравеопазването. „Моля ви, дайте шанс на здравеопазването да се излекува с общи усилия“,...

Проверете безплатно бенките си във ВМА

Всеки желаещ може да провери безплатно бенките си във ВМА. Специалистите от Клиниката по дерматология на Военномедицинска академия и „La Roche-Posay” ще извършат безплатния...