Видове целулит

В зависимост от локализацията целулитът се разделя на два вида: дифузионен и локализиран. А според типа има три вида:

Оточен целулит

Този вид целулит се среща най-често в пубертета. Основно се появява на бедрата, но е е типичен на вид като „портокалова кожа“.  Често се усеща тежест или болка. С годините може да причини циркулаторни проблеми или да дегенерира в разширени вени .

Фиброзен целулит – твърд

Кожата е компактна, твърда, трудно е да се защипе и локалната й температура е по-ниска от тази на останалата част на тялото. Фиброзният целулит често се придружава от стрии от външната страна кожата се характеризира с вълнообразен релеф, който не се променя при движение на тялото .Всяко дори и лекото, притискане на тъканта в зоната причинява болка, а и най-малкият удар – хематом.

Мек целулит

Появява се най-често по външната и вътрешната страна на бедрата и седалището. Повърхностните тъкани са отпуснати и при прищипване с ръка или при натиск променят формата си. Възможно е да бъде придружен от проблем в кръвообръщението, умора или мускулни болки. Може да се каже, че това е твърд целулит, който с напредванете на възраста е преминал в мек.

Много рядко жените са засегнати само от един тип целулит.Обикновено се наблюдават повече от една форма на целулита .

Вижте тук билкова комбинация за детоксикация, отслабване, целулит, нарушен метаболизъм https://lactessa.com/dejstvie/

About Author /

За чай за увеличаване и поддържане на кърмата, Чай за отслабване, Чай за детоксикация, Чай за сваляне на високо кръвно... ЛАКТЕСА, може да попитате и във фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/lactessa/

Start typing and press Enter to search