Билки за ускоряване на метаболизма

В повечето случаи, в които срещаме трудности за свалянето на килограми, проблемът е нарушен метаболизъм. Каквото и да се прави, докато метаболизмът не се възстанови, за да функционира правилно, няма да постигнем трайно отслабване.

Метаболизмът представлява съвкупност от биохимични реакции, които протичат в клетките на организмите, за да ги поддържат живи. Тези процеси позволяват на организмите да нарастват и да се възпроизвеждат, да обновяват своите структури и да отговарят на промени в заобикалящата ги среда.

Метаболизмът на един организъм определя кои вещества са хранителни и кои отровни за него.

Скоростта на метаболизма, наричана основна обмяна на веществата, оказва влияние върху нуждите на организма от хранителни вещества.

Метаболизмът при хората зависи от:

Храненето – вида и количеството храна, която приемаме.

Хидратацията – количеството вода, която пием.

Нивото на физическата активност.

 

Ако сте качили килограми след диети, раждане, промяна на нещо друго в живота ви, стрес… и не може да ги свалите, то най-вероятната причина е нарушение на метаболизма.  За да го регулирате и да свалите излишното и нежеланото от вас е нужно да приемате  повече храни съдържащи протеини, белтъчини. Увеличете приема на яйца, кисело мляко, дробчета, риба…

При нарушаване на обмяната на веществата, най-често се надебелява на корем, бедра ханш.

Но, ако сте нетърпеливи или спешно трябва да отслабнете, то потърсете помощ в билките. Подходящ чай е „26 билки за отслабване“ на Лактеса. В състава си има билки, които влияят за изхвърляне на токсините, билки, които ще ви избавят от излишните течности, билки, които ще възстановят/ускорят метаболизма ви, както и такива които ще хармонизират, в случай че имате нужда, хормоните, които влияят за това да качите килограми.

Чаят е безопасен да се приема дълго време, но за да подейства по-бързо трябва да пиете 2 литра вода на ден. Не се препоръчва на бременни и кърмещи майки.

Билки за ускоряване на метаболизма

Билките с най-силно действие върху метаболизма са коприва и глухарче. Тези билки са в състава на „26 билки за отслабване“ на Лактеса в нужната дозировка. В комбинацията има и добавени мента и жълт кантарион, които повлияват на доброто настроение. Защото хормонът на стреса кортизол, подпомага увеличаването и натрупването на мастната тъкан, особено около корема и бедрата. Този хормон на среса пречи и за изгарянето на мазнините.

Билковата формула на „26 билки за отслабване“ е направена по изпитана билкова рецепта от 70-те години, специално разработена за изчистване на организма, възстановяване на метаболизма и отслабване след раждане. Жените, които са родили преживяват физически и емоционален стрес, който нанася своите поражения. Процесът на възстановяване е дълъг и не лесен. Затова е добре майките да се подпомогнат с билковата напитка, за да се възстановят по-бързо.

В случай че не сте раждали, но планирате това да се случи, също е подходящо да приемате поне месец от този чай, за да изчистите организма си. Това може доста да улесни забременяването, както и да свалите излишните килограми, защото след забременяването ще качите още.

Поради тези причини, фондация „За майчино и детско здраве“ предлага този чай, а средствата от продажбата му се използват за организиране и провеждане на безплатни курсове и консултации за бъдещи родители, бременни и кърмещи майки и грижи за бебето.

Една от билките, която ускорява метаболизма е копривата. Освен че намалява кръвната захар, чай, в който има коприва обогатява напитката със серотонин и има доказано успокояващо действие. Така се стига и до влиянието на обмяната на веществата и свалянето на килограми.

Другата билка, предназначена за ускоряване на метаболизма, е глухарчето. Този чай не само ускорява значително метаболизма, но и в голяма степен естествено намаля вълчия апетит, без да предизвиква странични реакции и обратен ефект, както много от диетите.

Чаят от глухарче има и доказан ефект за подпомагането на черния дроб. Съдейства по-бързо и качествено да се преработват и изгарят мазнините.

Но, ефектът на билките се крие в количеството и комбинирането им. Затова препоръчваме билковата комбинация „26 билки за отслабване“ на Лактеса, вместо сами да си сварявате и дозирате коприва, глухарче и други билки.

Още за билковата комбинация „26 билки за отслабване“ на Лактеса тук –>>> http://lactessa.com/otslabvane-s-bilki-chaj-za-otslabvane/