10 C
София
вторник, април 13, 2021
spot_img

Бебешки обувки за прохождане – въпроси и отговори

Какво трябва да знаем, когато избираме бебешки обувки?

Вече има богат избор от бебешки обувки за прохождане и това може да породи объркване при избор. Повечето от тях са привлекателни с цветовете, формата и цената, но това не трябва да ни подвежда. Изборът на бебешки обувки, когато настъпва етапът на прохождане, е важен и сериозен. Този избор е отговорно решение за модел и марка.

Започнете ли да мислите за Прощъпалник, време е да се информирате и за качествени бебешки обувки за прохождане.

 Евтини или скъпи обувки за прохождане да купя?

 Качествените бебешки обувки са скъпи.

Не само заради естествените материали, а и защото те (в повечето случаи са сертифицирани) са изработени по специфичен начин за целта си. Красотата им е само едно приятно допълнение. Бебешките обувки за прохождане имат мисия, те не са аксесоар и целта им не е просто да държат крачетата на бебето топли.

Първите бебешки обувки за прохождане са инвестиция в здравето на детето за цял живот.

В статията, за да не е стряскаща, няма да се спираме на проблемите и болестните състояния, до които може да доведат неподходящите бебешки обувки.  Но, за да сме максимално полезни, ще ви запознаем не само с правилата за избор на обувки за прохождане, а и споделен опит на майки и становища на ортопеди, които обобщихме.

 Коя марка бебешки обувки за прохождане да избера?

Бебешки обувки Ricosta

Ricosta е качествена марка бебешки обувки,  която е на пазара повече от 45 години. Имат специална серия бебешки обувки за прохождане – Пепино, която е известна и предпочитана в цял свят. Немските обувки Ricosta се изработват само от сертифицирани материали.

Бебешки обувки Pediped

Това е световно известна американска марка детски обувки, която също има серия за прохождане Grip ‘n’ Go. Обувките на Pediped са с два важни сертификата за качество:

1 . Американската педиатрична медицинска асоциация за насърчаване на здравословното развитие на детския крак.

Бебешки обувки за прохождане

2. G2 Technology™ е специално разработена за деца, които преминават от ранно ходене до ходене с по-уверена крачка. G2 Technology™ включва мека подметка от естествен каучук, закръглени ръбове, които наподобяват естествената форма на крака на детето.

Бебешки обувки за прохождане

Може да разгледате моделите в сайта им https://bebuvki.com

Ето и снимка на един уникален модел на Рикоста 

Материали:

 • горна част- естествен велур
 • подплата – естествена кожа
 • стелка – естествена кожа
 • подметка- естествен каучук

Бебешки обувки за прохождане

Ricosta и Pediped са най-добрите обувки за прохождане. Те са изработени с тази с цел. Малко по-скъпи са, но ако следите промоциите в сайта bebuvki.com,  откъдето може да ги закупите, ще попаднете и на доста добри цени.

Кой номер обувки да купя?

Ето таблица, която може да ви помогне, ако не сте наясно, кой номер обувки са подходящи за бебето. А този линк има и още размери за физическото развитие на бебето.

таблица с размери на бебешки и детски обувки

 Как да реша какви обувки за прохождане да купя за бебето си?

Накратко няколко лесни правила за избор на бебешки обувки за прохождане:

 1. Стелката на обувките трябва да е АНАТОМИЧНА, а не ОРТОПЕДИЧНА. Може да закупите ортопедични обувки само след консултация с ортопед.
 2. Ортопедите съветват, че бебешката обувка за прохождане трябва да е с твърда подметка. Обувки с цип, който минава отдолу, са вредни за прохождането и за свода на крачето. Обувките за прохождане трябва да са с каучукова, гъвкава подметка и с подсилена пета. Такива са серията Пепино на Рикоста (немски) и серията Grip ‘n’ Go на Pediped (американски).
 3. За здравето на детето и правилното прохождане, добрите обувки са най-важни и трябва отговорно да ги изберем и пазим. Скъпите детски обувки не са лукс или каприз. Те са инвестиция в здравето на бебето.
 4. Избирайте обувки с грайфер. 
 5. Изберете правилния номер. Пред палеца на крачето трябва да остава малко разстояние. Често детските крачета не са еднакви. Измерете и двете и купета този номер обувка, която е подходяща за по-големия крак.
 6. Не купувайте обувки, когато сте нервни или под напрежение, защото тогава може да не вземете правилното решение. За да избегнете това, е най-добре да поръчате бебешки обувки по интернет. Да, рискувате да платите една доставка напразно, ако обувките не ви харесат или се окажат неподходящи, но, така или иначе, в днешно време, за да стигнете до качествен магазин за детски обувки, разходът ще ви е почти пак толкова, че понякога и повече.

А и вкъщи може да премерите на спокойствие обувките, да останат обути на бебето ви колкото поискате време, без да ви притискат продавач-консултанти. Така наистина на спокойствие ще прецените правилно дали това са подходящите бебешки обувки за най-важния човек в семейството. При закупуване на бебешки обувки онлайн имате 14-дневен срок, в който да върнете обувките и загубата ви ще е само стойността на доставката според тарифите на куриерите. Струва си да ги рискувате.

 1. Избирайте бебешки обувки от естествени материали – естествена кожа, естествен каучук.

И не забравяйте, когато купувате бебешки обувки за прохождане – това е инвестиция в здравето на детето. Не пестете средства, дори и това да ви причинява финансови трудности. Не подценявайте този етап от развитието на детето. Той е от значение за целия му живот. Когато купувате бебешки обувки онлайн, не забравяйте да им изпратите освен номера и премерената от вас дължина на крачето на бебето, като премерите и двете, а не само едното стъпало. Изпратете им по-голямата дължина, ако има разлика. Така, ако не ви изпратят точния номер, имате право да върнете поръчката за тяхна сметка на основание,за несъответствие с поръчаното.

Надяваме се да сме ви полезни с тези съвети. А майките, които вече имат опит, нека го споделят в коментарите, за да помогнат и на други майки във взимането на решение.

Чай Лактеса
За чай за увеличаване и поддържане на кърмата, Чай за отслабване, Чай за детоксикация, Чай за сваляне на високо кръвно... ЛАКТЕСА, може да попитате и във фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/lactessa/

Related Posts